fbpx

Bolha- és kullancsfertőzés


RÁGÓTABLETTÁK

Bravecto rágótabletta kutyáknak

fluralaner
12 héten (kb. 3 hónapig) tartó hatása van. Ezt a gyógyszert külső élősködők elleni védelemre használják. Bolha, kullancs és egyéb vérszívók elleni védelemre ajánlott.Alkalmazása rendkívül egyszerű. A kutyussal meg kell etetni az 1db ízesített falatkát, ezt követően alakul ki a védelem.

NexGard rágótabletta kutyáknak

VÉNYKÖTELES

afoxolaner
Kutyák bolhafertőzésének (Ctenocephalides felis és C. canis) kezelésére legalább 5 héten át. A készítmény felhasználható a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (Flea Allergy Dermatitis, FAD) kezelési stratégiájának részeként.

NexGard Spectra rágótabletta kutyáknak

VÉNYKÖTELES

afoxolaner+milbemicin-oxim
A Nextgard Spectra kombinációs készítméby afoxolaner-t és milbemicin-oxim-ot tartalmaz. 1 hónapos védelmet biztosít bolhák, kullancsok, gyomor-bélrendszeri fonálférgek, és a szívférgesség ellen is

RÁCSEPEGTETŐ OLDATOK

Advantage rácsepegtető oldat

imidakloprid
Rácsepegtető oldat Macskák és nyulak bolhásságának megelőzésére és kezelésére, ezáltal a bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) megelőzésre, illetve a gyógykezelés részeként.

Advocate rácsepegtető oldat

imidakloprid+moidektin
Macska és kutya: Az Advocate a bolhaellenes imidakloprid és a széles spektrumú endectocid moxidektin kombinációját tartalmazza, mely kutyán és macskán is alkalmazható. Egyszerűen használható rácseppentő pipetták és testtömeghez, állatfajhoz igazodó (a moxidektin eltérő koncentrációja miatt az egyes termékek csak az adott állatfajnak adhatók) kiszerelés jellemzi.

Advantix

Advantix rácsepegtető oldat

imidakloprid+permetrin 
Az Advantix® spot on kifejezetten kutyáknak kifejlesztett külső élősködők elleni készítmény. Hatékony védelmet nyújt kullancsok, bolhák, legyek, igazi- és lepkeszúnyogok valamint szőrtetvek ellen is!

bolha2

Fipronil hatóanyagú készítmények

Kutyák bolha vagy kullancs okozta fertőzésének, valamint szőrtetvességének. megelőzésére és kezelésére. Kutyák bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásának megelőzésére és kezelésére.
A fiprinol hatóanyagú rácsepegtető oldatok felhalmozódnak a bőr és a szőrtüszők lipid összetevőiben, majd folyamatosan ürülnek a szőrtüszőkből a bőrre és a szőrzetre, ami elnyújtott, tartós hatást eredményez.

Frontline Tri-Act rácsepegtető oldat

FRONTLINE® TRI-ACT kutyák számára, három az egyben parazita ellenes hatással. Távol tartja a bolhákat, kullancsokat és repülő rovarokat. Kezel és megelőz egyetlen alkalmazással.

Stronghold

Stronghold rácspegtető oldat

VÉNYKÖTELES!

Macska és kutya: a Ctenocephalides spp.okozta bolha fertőzöttség egy hónap tartamú kezelése és megelőzése egyetlen alkalmazással. Ez, a készítmény adulticid, larvicid és ovicid, tulajdonságainak köszönhető. A készítmény az alkalmazását követő 3 héten át ovicid hatású. A bolha populáció csökkentésével, a vemhes és szoptató állatok havi kezelése, a kölkök 7 hetes koráig az alom bolha fertőzöttségének megelőzésében is segítséget nyújt.

Vectra 3D rácsepegtető oldat kutyáknak

VÉNYKÖTELES!

dinotefurán+pyripoxifen+permetrin
A Vectra® 3D repellens (táplálkozás megelőző) hatásának köszönhetően megakadályozza a kullancsok, igazi szúnyogok, lepkeszúnyok és szuronyos istállólegyek csípését, valamint elpusztítja a bolhák fejlődési alakjait, a kifejlett bolhákat, kullancsokat, igazi szúnyogokat és a szuronyos istállólegyeket.