fbpx

Curaprox – A tökéletes szájápolás világa


 

Új termék: Curaprox Be You fogkrémek

Mindennapos gyengéd fogfehérítés: egyszerre gyengéd és hatékony
Mindannyian ragyogóan fehér fogakat szeretnénk. Emellett legalább ennyire fontos szánk egészsége is. Nem igaz?
A legtöbb otthoni fogfehérítő termék agresszív fehérítőket és egyéb, potenciálisan káros összetevőket tartalmaz, melyek a fogakat fehérebbé varázsolják, de emellett károsíthatják a fogzománcot, irritálhatják az ínyt, és negatív hatással lehetnek a száj egészségére. Azonban a fogfehérítésnek nem kell agresszívnak lennie. Épp ellenkezőleg!

Be you fogkrémek a mindennapos otthoni fogfehérítésért!
Tökéletes fehérítő fogkrém család, amely a fogak természetes fehérségének helyreállítására és az egészséges szájflóra biztosítására lett tervezve – a lehető leggyengédebb módon.

Gyengéd enzimek

A „BE YOU” gyengéd fehérítő hatás mögött három összetevő áll:

A glükóz-oxidáz természetes enzim – a méhek ezzel védik mézüket a baktériumoktól. A szájban lévő cukorral reagálva hidrogén-peroxiddá alakul, gyengéden megszüntetve az elszíneződéseket és foltokat.

A hidroxiapatit természetes ásványi anyag, amely a fogzománcunk 95%-át teszi ki. Hozzáadott összetevőként remineralizálja a fogakat és kisimítja a zománcot, ezáltal ragyogóbbnak tűnik, valamint megnehezíti az új foltok megjelenését.

Az optikai kék szűrő a kék fényt visszatükröző pigment, így a fogak fehérebbek lesznek. Ez egy optikai fehérítő, amely fizikai módon támogatja a fehérítő hatást.

Gyengéd eredmények
A BE YOU már az első használattól világosítja a fogakat, és ez a hatás hosszútávú használat során csak fokozódik. A fogak egészségesebbé, tisztábbá, az új elszíneződésekkel szemben pedig ellenállóbbakká válnak.
Ez a fogkrém gyengéden állítja vissza a fogak természetes ragyogó színét, de nem többet, hiszen a „hollywoodi mosolyt” leginkább agresszív fehérítő termékekkel lehet elérni. A Be you a fogak természetes, fehér ragyogásának helyreállításáról szól, a lehető leggyengédebb, legtermészetesebb és legegészségesebb módon.

Gyengéd szemcsék
Más fehérítő termékek gyakran túl koptató hatásúak, ami lényegében azt jelenti, hogy nagyobb szemcsék vagy részecskék vannak bennük, melyek koptatják a fogzománcot. Ettől a fogak ugyan fehérebbnek tűnhetnek, de gyengíti is őket.
Egy fogkrém koptató hatását az abráziós értéke (RDA) alapján mérjük, ennek pedig alacsonynak kell lennie. Az RDA 70 alatt alacsonynak számít, a BE YOU abráziós értéke pedig csupán 50, így ezt a fogkrémet minden nap, akár hosszú távon is biztonságosan használhatod.

Gyengéd összetevők
A Be you fogkrémek természetes és növényi összetevőkkel táplálják és védik a szájat, mint az echinacea, az ördögcsáklya, az ázsiai gázló, a keserűnarancs kivonat és xilit.
Káros összetevőket pedig egyáltalán nem használtunk. A fogkrém nem tartalmaz SLS-t, triklozánt, mikroműanyagot, vagy más, potenciálisan káros vagy agresszív komponenst, amely a száj irritációjához, aftákhoz vezethet. Minden variáns vegán.

Gyengéd ízek
Hat „BE YOU” fogkrém egyedi és izgalmas ízvilággal, vibráló színekkel. Ilyen ízkombinációk biztos nem találhatók más fogkrémekben.

Ízvariánsok:
Pure happiness: őszibarack + sárgabarack
Rising star: grapefruit + bergamott
Candy lover: görögdinnye
Challenger: gin tonic + datolyaszilva
Daydreamer: szeder + édesgyökér
Explorer: alma + aloe vera


 

ENZIMES FEHÉRÍTŐ FOGKRÉM SZETT

6 különleges és vidám gyümölcsös ízvilágban hozzáadott intenzív mentol gyöngyökkel a hosszantartó frissességért. 

A csomag tartalma: 6 db Curaprox BE YOU fogkrém minta (10 ml), 1 db CS 5460 ultra soft fogkefe

 

 

 

Ahhoz, hogy fogainkat egy életen át megtartsuk, nagyon fontos a megelőzés, a lepedék eltávolítása és a bakteriális plakk újbóli kialakulásának megakadályozása.

A megelőzés első és legfontosabb pillére a mechanikai tisztítás, amely magában foglalja a fogmosást és a fogközök tisztítását. Az ínygyulladás, a fogágy-gyulladás és a fogszuvasodás kizárólag akkor előzhető meg, ha rendszeresen és megfelelően tisztítjuk fogaink felszínét.

A jó tisztító eszköz 3 fontos kritériumnak felel meg:

1. Hatékonyan tisztít
2. Nem okoz sérülést
3. Egyszerű a használata

A legmagasabb elvárásoknak is megfelelő Curaprox szájápolási eszközök fejlesztésekor ezek az alapelvek játszották és játszák ma is a legfontosabb szerepet. A Curaprox több évtizede elkötelezte magát a magas szintű szájhigiénia mellett.

curaprox

Patikánkban a Curaprox szájápolási család minden tagját megtalálja, az árakról pedig a Termékeink/Higiénia menüpont alatt tájékozódhat.

Szájápolási tanácsok

Körös-körül tiszta fogak – ez ma már a rendelkezésre álló eszközökkel nem lehetetlen! Ezen eszközök rendszeres és helyes használata a tökéletes fog- és szájápolás alappillére. A következőkben ehhez kívánunk segítséget nyújtani.


Célunk: egészséges fogak egy életen át!

A hagyományos fogkefék nem képesek teljesen eltávolítani a plakkot a legfontosabb és leginkább kritikus területről, az ínyszélről. Az érintetlenül maradó dentális plakk 100%-ig felelős a fogszuvasodásért és az ínygyulladásért.

Ez azért fordulhat elő, mert a hagyományos fogkefék szálai túl kemények ahhoz, hogy lekövessék a fog anatómiáját/formáját és a kefefej is túl nagy méretű ahhoz, hogy minden területet elérjen. Ráadásul észrevétlenül erősebb fogmosásra ösztönzi a pácienst, aminek eredményei a jól ismert katasztrófális ínysérülések és a szabaddá váló fognyakak.

A CURAPROX megoldást kínál mind a fogorvosok mind a páciensek szájápolási igényeire. Különösen a fogközök esetén, ahova egyetlen fogkefe sem ér el. A fogközi rést kitöltő CPS fogköztisztító kefék alapvető segítséget jelentenek az ínygyulladás és fogszuvasodás megelőzésében.
A fogkefének esélye sincs elérni a fogak közötti kritikus területeket.

A CURAPROX CPS fogköztisztító kefe itt – a fogak egymás felé néző, veszélyeztetett oldalán – képes kifejteni teljes tisztító hatását!


Sikeres tisztítás a megfelelő szájápolási eszközökkel

A modern szájápolás 4 eleme:

1. CPS «prime»:

Réskitöltő és atraumatikus

A CURAPROX CPS fogköztisztító kefék rendszeres és megfelelő használata ellensúlyozza a fogkefék legnagyobb hibáját, hogy nem képesek eltávolítani a fogak között felgyülemlő plakkot.

2. CS 5460 «ultrasoft»:

10x több szál, 10x hatékonyabb

A sűrű csomózású, ultrafinom, mégis rugalmas CUREN® szálak biztosítják az egyenletes és gyengéd tisztítást szárazon és nedvesen egyaránt. A kis kefefej mindenhova elér a szájüregben és gyengéden tisztítja az ínyszélt akár még a gyerekek szájában is.

3. CS «single»:

Egycsomós kefe – a «SOLO-technika»-hoz

Finoman tisztítja az ínyszélt és rágófogak hátsó felszínét. A CS «single» egycsomós kefe komplett plakk eltávolítást és tökéletes szájhigiéniát biztosít – nem okoz sérülést és használatát könnyű megtanulni.

4. CURASEPT: 

kémiai plakk csökkentés elégedetten

A CURASEPT ADS a hagyományos klórhexidin hatóanyagú készítményekkel ellentétben mellékhatások nélkül távolítja el a plakkot. Nem színezi el a fogakat és nem okoz ízérzékzavart.
Bővebb információ

1) CURAPROX CPS «prime»

A CURAPROX CPS «prime» fogköztisztító kefe a legfinomabb mégis legerősebb vezető drótból* készül és mindenki számára teljes plakkeltávolítást kínál a fogközökben, használata egyszerű és nem sérti fel az ínyt. (* CURAL®: új, rendkívül rugalmas, sebészeti minőségű fém ötvözet, melynek 5-ször jobb a törésállósága)

A probléma: A legtöbb fogköztisztító kefe sörtéi nem érnek el kritikus helyekre. Az egyszerű fogköztisztító kefék nem képesek eltávolítani a plakkot a kontaktpont alól és a fogközi ínyszélről. Használatukkor jelentős a sérülés lehetősége/kockázata

A különbség: A CPS «prime» fogköztisztító kefe kitölti a réseket és nem okoz sérülést, a fogköz minden sarkába és homorú területére elér. Eltávolítja a plakkot olyan helyekről is, ahonnan a fogselyem nem képes. Érdeklődjön fogorvosánál a teljes méretválasztékról!

UHS tartónyelek – A legjobb nyél a tökéletes fogköz-tisztításhoz

A CURAPROX CPS fogköztisztító kefék bármelyik kiválasztott vagy kedvenc UHS tartónyélbe behelyezhetők. A hajlított nyelek jobb bevezethetőséget biztosítanak a rágófogaknál míg az egyenes nyeleket könnyebb kezelni, a klikk-rendszer könnyű kezelhetőséget biztosít. (UHS 450 «mini click»), a csavaros illesztés stabilitást biztosít a hosszú nyelek esetében (UHS 410/411/412/413, UHS 420)

CPS 457 «pocket set»

Ötletes és elegáns tartótok UHS 450 «mini click» tartónyéllel és 4 db CPS (06, 07, 09, 011) kefével, otthoni használatra és utazáshoz. Higiénikus és esztétikus megjelenése miatt közkedvelt.

2) CS 5460 «ultra soft» – Gyengéd és hatékony tisztítás

A hagyományos fogkefék sörtéi túl kemények ahhoz, hogy túlzott rányomás nélkül elérjék a kritikus területeket. Emiatt alakulnak ki a jól ismert, súlyos ínysérülések és válnak szabaddá az érzékeny fognyakak.

  • 10 x több szál
  • 10 x hatékonyabb

cycleTöbb, mint 5460 ultrafinom sűrű csomózású CUREN® szál alkotja a hatékony és rendkívül puha kefefej tisztító felületét. Az egyes ultrafinom szálak – sérülés nélkül – tisztítják még a nehezen elérhető fogfelszíneket és az ínyt is.

A normál fogkefének kevesebb, mint 500 vastag sörtéje van, vagyis több mint 10-szer kevesebb mint a CS 5460 «ultra soft» fogkefének. A kevesebb szállal a fogmosás kevésbé hatékony összehasonlítva a CURAPROX CS 5460 «ultra soft» fogkefével.

Elegáns, nyolcszögletű nyél biztosítja a tökéletes irányítást fogmosás közben.

Rövid bemutató filmünket megtalálja a www.curaprox.com weboldalon

3) CS 1006 & CS 1009 «single»: Tökéletesség a maximalistáknak – a SOLO technika:

A tökéletes fogkefe ultrafinom CUREN® szálakkal a SOLO technikához, melyet Jiri Sedelmayer fejlesztett ki a fogak minden egyes felszínének és az ínyszélek hatékony tisztítására.

Rányomás nélkül használja! A lekerekítettre nyírt egycsomós kefefej puha szálai tökéletesen illeszkednek az ínyszél anatómiájához/felépítéséhez.

  • CS 1006
  • általános használatra
  • 6 mm-es szálakkal
  • CS 1009
  • fogszabályzókhoz, implantátumokhoz és hidakhoz
  • 9 mm-es szálakkal


Egyéb segítségek

flossA metszőfogak közötti szűk fogközök tisztítására érdemes fogselymet használni. A CURAPROX széles fogselyem és fogvájó választékkal rendelkezik az egyedi igények kielégítésére.

DF 834 fogselyem: menta ízesítés, viaszolt, adagolóval (50 m).

TP 945 «Tartar Sticks»: a speciális formájú fogvájó, mely levédett, ásvány tartalmú bevonata miatt képes eltávolítani a fogkövet.

TP 930 «Brushpic»: erős, mégis puha nejlon fogvájó bolyhosított véggel.

Bővebb fogselyem választékunk megtekintéséért látogasson el webshopunkba!

PCA 223: plakk eltávolítás színező tabletták segítségével: láthatóvá teszi a régi plakkot (KÉK) és az új plakkot (PIROS). Eritozin mentes (E127).

CTC 203 «duo csomag»: a CURAPROX nyelvtisztítók az egyedi igényekhez igazítva, két különböző formában kaphatók. A tökéletesen formázott egyíves és egy dupla íves nyelvtisztító mindenki igényeit kielégíti.  Minimális az öklendező érzés.


Egészséges fogak egy életen át! 

A Curaprox a legkisebbekre is gondolt! ragoka

A CURAbaby szervezetbarát, törhetetlen, nyálnak és rágásnak ellenálló anyagból készül, káros színező- és puhító anyag felhasználása nélkül.

A babák és a szülők is jobban alszanak CURAPROX babarágókával. A CURAbaby babarágóka már az első hónapoktól fejleszti a kisbaba érzékeit: látás, hallás, szájérzékelés. Fogzás idején a kisbaba szívesen rágja a CURAbaby sokféle, puha és kemény felületét. Ez csökkenti a fogzással járó fájdalmat mivel fokozza a vérkeringést és a nyálkiválasztást. További előnye, hogy így gyógyszer alkalmazás nélkül átvészelhető ez a fájdalmas időszak. Csörgő, rágóka, masszírozós fogkefe egyben!

CURAkid CK 4260 «super soft» fogkefe – az első tejfog áttörése után

A rendkívül gyengéd CURAkid kisgyermek fogkefe a CURAbaby után a következő lépés. A nagyon puha CUREN szálakból álló kicsi, keskenyedő kefefeje puha gumiborítással van ellátva ezért tökéletes a kisbabáknak. A CURAkid fogkefe nagy előnye, hogy a kisbaba már a kezdetektől a puha fogkeféhez szokik hozzá, így később szinte soha nem fog kemény fogkefét használni. (Több, mint 3000 puha CUREN®szállal.)

CS Young – a következő logikus lépés

Puha fogkefe a csontfogak védelmére. Kisiskolás kortól javasolt.

Érdekes kérdések – érdekes válaszok

„Nem fáj, nem vérzik = nincs probléma” – HAMIS

Sem a parodontitis (fogágygyulladás), sem a kellemetlen lehelet nem jár fájdalommal, és a fogszuvasodás is fájdalom nélkül kezdődik. Ezért képes a gyulladás és fogszuvasodást okozó plakk hónapokon vagy akár éveken keresztül észrevétlenül kifejteni romboló hatását a kritikusnak számító fogak közötti résekben.

„Fluorid napi használata teljes védelmet nyújt” – HAMIS

A fluorid csak az egészséges fogak felszínét védi meg a fogszuvasodástól. A fluorid nem akadályozza meg az ínyvérzést és a fogak elvesztését.

„A családban gyakori a rossz fogazat – nem tehetek ellene semmit” – HAMIS

A fogszuvasodás és a parodontitis nem öröklődő betegségek. A megfelelő szájápolás jó alapot nyújt ahhoz, hogy fogaink egészségesek maradjanak még akkor is, ha igazolt a genetikailag romlékony fogazat.

„Majd egyedül megtanulom” – LEHETETLEN

Senki nem képes önmagától változtatni a rosszul beidegződött szokásokon. A fogászati szakember (fogorvos vagy szájhigiénikus) képes megmutatni a megfelelő módszert a rossz szokások korrigálására. Ők személyre szabottan tudják ajánlani a leghatékonyabb eszközt.

„A kellemetlen lehelet a gyomorból jön” – HAMIS

A dohány, kávé, fokhagyma, hagyma, stb. kivételével a rossz szájszag a fogak közötti résekből, a fogpótlások alól, az ínytasakból és a nyelv felszínéről ered, ahol a plakk baktériumok elbomlanak.

„Fogmosás helyett jobb az öblögetés” – HAMIS

Egyetlen öblögető sem képes önmagában eltávolítani a plakk baktériumokat. Kizárólag a rendszeres, alapos kézi tisztítással érhető el a hosszú távú védelem. Ez különösen igaz a ínyszélnél (fog és az íny találkozásánál) és a fogak közötti rések esetén. Ez utóbbi a rést pontosan kitöltő fogköztisztító kefével tartható tisztán.

„3 perc, naponta 3x – ennyi elég” – HAMIS

Nem az számít, hogy milyen gyakran vagy milyen hosszan, hanem hogy HOGYAN. A cél elérése az, hogy a fogak minden oldalról tiszták legyenek. Ez nem idő függvénye, sokkal fontosabbb a precízitás és a megfelelő tisztítóeszköz.

„A tökéletes szájhigiénia – lehetetlen” – HAMIS

A tökéletes szájhigiénia csak akaraterő kérdése. Aki akarja – fogorvos és szájhigiénikus segítségével – elérheti, hogy szája és fogai egész életen át egészségesek legyenek.

www.sagerdental.hu, www.tokeletesszajapolas.hu