fbpx

LXR – Magas minőségű étrend-kiegészítő termékcsalád


Miért válassza ezeket a készítményeket?

  • Magyar gyógyszerészek által kifejlesztett, egyedülálló receptúrák szerint készülnek.
  • Magasabb dózisú és egymás hatását fokozó hatóanyagokból tevődnek össze.
  • Magyarországon, GMP minősített (gyógyszergyártás nemzetközi minőségbiztosítási rendszere) üzemben készülnek.
  • A gyártás folyamata minőségbiztosító gyógyszerész által ellenőrzött.
  • A készítmények analitikai és tisztasági vizsgálatait egyetemi akkreditált laborban végzik.
  • Kizárólag gyógyszertárakban, a gyógyszerész szakmai támogatásával kerülnek forgalomba.

LXR Antioxidáns Komplex – 60x

A készítmény összetétele egyedülálló antioxidáns védelmet biztosít a szervezetünket érő oxidatív stresszel szemben. A szabad gyökök sejtszinten, illetve a szövetek és szervek szintjén (pl. erek) is károsíthatják a szervezetünket. A készítmény támogatja a szabad gyökök semlegesítésén alapuló elektrokémiai egyensúly fenntartását, mely a szervezet egésze számára kedvező. Támogatja testünk energiatermelő folyamatait, a szív- és érrendszer normális működését.

Javasolt stresszes állapotokban, kimerültség, fáradékonyság, megnövekedett fizikai vagy szellemi igénybevétel esetén, illetve sztatin típusú koleszterincsökkentőt fogyasztóknak.

LXR Anti-Stressz Komplex – 60x


Új megközelítés az idegi feszültség, a nyugtalanság, a szorongás és a stressz, valamint az általuk okozott alvási nehézségek leküzdésében. A Valeriana tartalmú termékekkel szemben nem okoz szedációt, hanem emeli a szervezet energiaszintjét, hozzájárul az optimális állóképesség fenntartásához..

A készítmény hatóanyagai közül az álombogyó fokozza a szervezet stresszel szembeni védekezőképességét, idegi feszültség esetén támogatja az optimális pihenést és az elalvást. Az aranygyökér segíti a szervezet alkalmazkodását a stresszhez, jótékony hatású a stressz eredetű fáradtság és fejfájás, alvási nehézségek, étvágytalanság, csökkent munkabírás esetén. A ginzeng jótékony hatású fáradtság és stressz esetén, az aranygyökérrel és álombogyóval hozzájárul az optimális szellemi aktivitás, a memóriafunkció fenntartásához. Az álombogyóval együtt energetizálja a szervezetet. A magnézium és a B6-vitamin hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

LXR Csont Komplex – 60x


A készítmény hatóanyagai hozzájárulnak a csontok és a fogazat egészségének fenntartásához. Az összetétel hatékony megoldást kínál a csontritkulás megelőzésének és terápiájának étrendi kiegészítésére.
A hasonló készítményekhez képest megnövelt D3-vitamin tartalom (3000 NE) ideális mennyiséggel támogatja a kalcium csontokba való beépülését, amit a K2-vitamin és az optimális mennyiségű kalcium is segít.

LXR Diozmin-Heszperidin Komplex – 60x


A készítmény elismert érvédő hatóanyagpárok: a diozmin és a heszperidin, valamint a rutin és a C-vitamin által nyújtott előnyöket egyesíti egy étrend-kiegészítőben. Javasolt preventív céllal, illetve az alsó végtagok krónikus vénás elégtelensége, nehézláb-érzés, visszér tágulatok, lábikragörcs, aranyeres panaszok terápiájának étrendi kiegészítésére.

LXR Élőflóra+Inulin Komlex – 30X


Az LXR ÉLŐFLÓRA +INULIN KOMPLEX 5 milliárd élő liofilezett Saccharomyces boulardii élesztőgombát tartalmaz kapszulánként. A sörélesztők közé tartozó ható­anyagot a licsi nevű ázsiai gyümölcsben fedezte fel Henri Boulard francia biológus még 1923-ban. Ennek megfelelően a Saccharomyces boulardii egyike a legtöbb szakirodalmi és klinikai megerősítéssel bíró, a bélflóra állapotát kedvezően befolyásoló élőflórát tartalmazó hatóanyagoknak.

Számos Saccaromyces boulardii-t tartalmazó termékhez képest az LXR ÉLŐFLÓRA +INULIN KOMPLEX nem tartalmaz laktózt, így a laktóz­intoleranciával küzdők is bátran fogyaszthatják. A készítmény szabályozott hatóanyagleadású kapszulája csak a bélben oldódik, ezért a hatóanyag a gyomron keresztül sértetlenül és maradéktalanul jut el a bélbe. A 30 darabos kiszerelés költséghatékony felhasználást tesz lehetővé.

LXR Echinacea Komplex – 60x


Komplex immunerősítést kínáló készítmény, melynek alapját az étrend-kiegészítőkben alkalmazható maximális hatóanyagtartalommal bíró Echinacea kivonat adja. A hatást 2000 NE D-vitamin, béta-glükán, C-vitamin és cink kombinációja erősíti. A megfázásos időszakban 1 doboz LXR Echinacea Komplexszel 2 hónapra biztosíthatja szervezete számára az immunerősítésben elismert hatóanyagok egyedülálló kombinációját.

LXR Erplizin Komplex – 30x


A készítmény hatóanyagainak (lizin, citromfű, cink) az ajakherpesz megelőzésében való alkalmazhatóságát nemzetközi szakirodalmi források, a hagyományos népi gyógyászatban való szerepük és a gyakorlati alkalmazásból nyert tapasztalatok erősítik meg.

LXR Ginkgo Komplex – 60x


Az LXR Ginkgo Komplexnek a kizárólag páfrányfenyőt tartalmazó termékekhez viszonyított kiemelkedő hatékonysága a Ginkgo biloba és a ginzeng egyedülállóan magas hatóanyagtartalmú, az agyi keringés fokozását célzó kombinációjának köszönhető.
Javítja a kognitív és memóriafunkciót, a koncentrálóképességet, növeli a szervezet szellemi és fizikai teljesítőképességét, javítja az állóképességet. A készítmény ginzeng és magnéziumtartalma révén elősegíti az idegi feszültség és a stressz feldolgozását.

LXR Glükózamin Komplex – 120x


A glükózamin és a kondroitin-szulfát kombinációjára épülő LXR Glükózamin Komplex egészségpénztári kártyára is megvásárolható, speciális gyógyászati célra szánt tápszer. Az ízületi porc védelme érdekében, preventív céllal, valamint a károsodott porc okozta gyulladás és fájdalom terápiájának kiegészítésére is alkalmazható. Aktív összetevői támogatják a kollagénképződést, a porcszövet állagának védelmét és egészségének megőrzését, ezáltal az ízületek megfelelő működésének fenntartását, javítását.
A glükózamin-szulfát és a kondroitin-szulfát mellett a készítmény MSM-et, D3-vitamint és kalciumot is tartalmaz. Szedése minimum 3 hónapig javasolt. Kapszulás kiszerelésnek köszönhetően adagolása egyénileg variálható az életkori szükségleteknek és az ízület állapotának megfelelően: a napi bevitel 1 és 4 kapszula között szabadon választható.

LXR Hialuronsav Komplex – 60x


A készítmény 2-5-ször nagyobb mennyiségű hialuronsavat tartalmaz, mint a hasonló, átlagos termékek. A kombinációban MSM és a porcok egészséges működését támogató C-vitamin is található.
A hialuronsav szervezetünkben (bőr, porc, ízületi folyadék, szívbillentyűk, szem, izom) természetesen is előforduló molekula. Jellemzője, hogy a kötőszövetekben sok vizet képes megkötni, részt vesz az ízületi folyadékok viszkozitásának kialakításában, csökkenti a súrlódást az ízületekben és a porcok felszínén. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.

LXR Koleszterin Kontroll Komplex – 60x


A tartósan magas koleszterinszint, valamint a jó és rossz koleszterin kedvezőtlen aránya a szív- és érrendszeri betegségek kiemelt kockázati tényezője. Mivel az emelkedett koleszterinszint rövidtávon tünetmentes, sokan élnek a normálisnál magasabb értékekkel. Az LXR Koleszterin Kontroll Komplex étrend-kiegészítő készítmény gyógynövényi és vitaminkombinációja célzottan támogatja a koleszterin- és zsíranyagcserét és a máj optimális működését.
Eltérő hatásmechanizmusaikkal a növényi szterolok, az articsóka és olajfa kivonatok egymás hatását kiegészítve járulnak hozzá az optimális koleszterinszint eléréséhez.

LXR Króm Komplex – 60x


Az LXR Króm Komplex a vércukorszint optimalizálása érdekében ideális mennyiségben (200 mcg) tartalmaz krómot, két különböző, mindkét esetben kedvező felszívódást biztosító szerves kötési formában. Az egyik a jól ismert króm-pikolinát, a másik a krómmal dúsított élesztő formula. Utóbbi hatóanyag fejlesztésének célja az volt, hogy az élesztő, egyébiránt is jótékony hatásai mellett, elősegítse a krómnak a bélből történő felszívódását.
A készítmény az ideális cukoranyagcsere érdekében magas polifenol tartalmú fahéj kivonatot, valamint további két ásványi anyagot tartalmaz szerves kötésben. A fahéj kivonat segítheti a normál vércukorszint megőrzését. A készítményben alkalmazott szerves cink részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében. Az összetételben a szelén szintén élesztőre vitt formában jelenik meg, és hozzájárul a pajzsmirigy normál működéshez.

LXR Kurkuma Komplex – 60x


Az összetétel célja a kurkuma és a tömjénfa gyulladáscsökkentő hatóanyagainak kombinált alkalmazása a hatékonyság fokozása érdekében.
A kurkuma és a tömjénfa gyógynövényi kivonatai hozzájárulhatnak az ízület mozgékonyságának megőrzéséhez. A kurkuma hozzájárulhat az ízületeket és az izmokat érintő gyulladás csökkentéséhez. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, ezen keresztül a porcok normál állapotának, műkö¬désének fenntartásához.

LXR Lutein Komplex – 60


EP kártyára is megvásárolható speciális gyógyászati célra szánt tápszer. A készítmény a szem egészséges működését szolgáló, illetve a makuladegeneráció, az időskori látásromlás, valamint a szem erős igénybevétele esetén felmerülő speciális táplálkozási igényeket kielégítő hatóanyagok kombinációját tartalmazza.
Az LXR Lutein Komplex 2-5-ször több luteint (30 mg/kapszula) tartalmaz a hasonló termékekhez képest. Ez azért is kiemelt jelentőségű, mivel a luteint szervezetünk nem tudja előállítani, így az kizárólag külső forrásból, táplálkozás útján pótolható.
A hatóanyagok antioxidáns védelmet biztosítanak a szemet érő oxidatív károsító hatásokkal (pl. az UV sugárzással) szemben. Kéthavi kiszerelése rendkívül kedvező áron biztosítja a speciális táplálkozási igényeknek megfelelő összetételt (AREDS 2).

LXR Máriatövis Komplex – 60x


Egyedi összetételében a máriatövis és a benedekfű kivonatok gyógynövényi hatóanyagai egymás hatását felerősítve támogatják a máj természetes méregtelenítő és regenerációs folyamatait.
A készítményben articsóka is támogatja a méregtelenítést, emellett az epesavszintézis fokozása révén segíti az emésztést, és hozzájárul az egészséges vérzsírszintek fenntartásához.

LXR Multivitamin Plusz Komplex – 60x


A felnőtt szervezet szükségleteihez igazított ideális vitamin és nyomelem összetételű készítmény, melyet az érvédő termékekből ismert citrus bioflavonoidok, illetve rutin és C-vitamin egészítenek ki.
Az összetételben helyet kapó ginzeng kivonat fokozza a szellemi és fizikai teljesítőképességet, frissességet. Hozzájárul a mentális jólét fenntartásához, a szervezet energiaszintjének, állóképességének növeléséhez, segíti a stressz feldolgozását. A készítmény nem tartalmaz jódot, így tartós szedése sem befolyásolja a pajzsmirigyhormonok termelését.

LXR Neuro B Komplex – 60x


Magas dózisú kombinációs B-vitamin készítmény az idegrendszer működésének támogatására. Használata elsősorban a cukorbetegséghez társuló, vagy az idegrendszert érintő egyéb károsodások, neuropátiák megelőzésének és terápiájának étrendi kiegészítőjeként, valamint B-vitamin-hiányos állapotokban vitaminpótlás céljából javasolt.
A B-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer normál működésének fenntartásához, a bőr, a haj és a körmök egészségéhez. A szervezet energiaháztartásában is fontos szerepük van: a tápanyagokban található energia felszabadításában közreműködnek.
A készítményben helyet kapó cink és a króm részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében. A króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásá¬hoz. Vércukorszintet optimalizáló hatásuk révén csökkentik a súlygyarapodás lehetőségét. Az alfa-liponsav (tioktánsav) a neuropátiákban gyakran alkalmazott hatóanyag.

LXR Omega-3 XL Komplex – 45X


Az LXR OMEGA-3 XL KOMPLEX omega-3 zsírsav tartalma kétszerese az átlagos hatóanyagtartalmú halolaj kapszulákénak. Ezáltal napi egy kapszula elfogyasztásával biztosítja a felnőtt szervezet számára javasolt EPA és DHA bevitelt. A halolaj kinyerése mélytengeri halfajtákból, a hatóanyagokra nézve kíméletes módszerrel, sajtolással történik. Emiatt a kedvező élettani hatásokat szolgáló telítetlen zsírsavakra (EPA, DHA) standardizált készítmény a nem kívánatos zsírsavkomponensektől mentes. Figyelembe véve a hatóanyag állati eredetét, fontos megjegyezni, hogy a készítmény mikrobiológiai tisztasági és nehézfémsó szennyezés vizsgálatokon megy keresztül.

Az EPA és a DHA hozzájárul a szív megfelelő működéséhez. A kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi be­vitelével érhető el. Napi 250 mg do­ko­zahexaénsav (DHA) bevitele hoz­zájárul a normál agyműködés és a normál látás fenntartásához. Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

LXR Szabalpálma Komplex – 60x


A kizárólag szabalpálmát tartalmazó termékekhez képest több gyógynövényi összetevőt tartalmazó kombináció. A készítmény használata férfiak számára javasolt prosztata problémák, vizelési nehézségek esetén, vagy ezek megelőzése érdekében.
A szabalpálma és a csalán jól használható a jóindulatú prosztata megnagyobbodás I. és II. stádiuma (egész napos vizelési kényszer érzete, az átlagosnál többszöri, kis mennyiségű és fájdalommal járó vizeletürítés) tüneti kezelésének kiegészítésére. Az aranyvesszőfű és a csalán hozzájárul a húgyúti rendszer egészséges működésének fenntartásához. A csalán támogatja a vesék kiválasztófunkcióját és fokozza a vizeletürítést.

LXR Szépség Plusz Komplex – 60x


A haj, a bőr és a köröm megjelenését az életmódunk, a táplálkozási szokásaink és az általános egészségi állapotunk (pl. a szív-érrendszeri funkciók) alapvetően befolyásolják. Az átlagos szépségvitaminokhoz képest a készítmény nem csak a haj, a bőr és a köröm normál állapotának megőrzéséhez szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmazza. Komplex összetétele a bőr egészségét és a keringést támogató gyógynövényi kivonatokat, valamint a bőr rugalmassága érdekében kimagasló mennyiségű hialuronsavat is tartalmaz.

LXR Szív-Ér Komplex – 60x


A készítmény egyedi hatóanyagkombinációja a szív és az erek egyidejű támogatásával és védelmével járul hozzá a szív- és érrendszer egészséges működésének fenntartásához.
A keringés javítására irányuló tradicionális alkalmazás és néhány erre irányuló vizsgálat értelmében a galagonya a szívösszehúzódások erejét növelő, keringésjavító hatással bír.
A vadgesztenye kivonatának meghatározó hatóanyaga az eszcin, mely a diozminhoz hasonló hatású flavonoid. A szúrós csodabogyó a vadgesztenye hatását kiegészítve hozzájárul a vénás keringés támogatásához, támogatja a lábak normális keringését. Csökkenti a keringési elégtelenség panaszait (pl. duzzanatok, ödémák) és enyhíti a lábon érzett tüneteket.

LXR Testsúly Komplex – 60x


A készítmény természetes eredetű hatóanyagai megfelelő életmód mellett (testmozgás, helyes étrend) segítenek a testsúly csökkentésében, illetve az ideális súly megtartásában.
Az ördögnyelv hatóanyaga, a glükomannán rostjai víz hatására több százszorosukra duzzadnak, teltségérzetet okozva a gyomorban. Étvágycsökkentő hatása mellett a szénhidrátok felszívódásának gátlásával is csökkenti a kalóriabevitelt. A csök¬kentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzá¬járul a testtömegcsökkenéshez. A glükomannán és a kitozán hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. A kitozán diétás rostként az általa megkötött zsírokkal együtt emésztetlenül ürül ki a szervezetből.
A Garcinia cambogia fő hatóanyaga a hidroxi-citromsav (HCA), mely hozzájárul a normális testsúly megőrzéséhez. Csökkentheti az étvágyat, valamint a zsírok képződését és raktározását a szervezetben, így hozzájárulhat a súlycsökkenéshez. A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, és hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.
A készítmény azok számára is ajánlott, akiknél a túlsúly szerepet játszik egyéb egészségügyi problémák kialakulásában (pl. szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, cukorbetegség).

LXR Tőzegáfonya Komplex – 60x


A kizárólag tőzegáfonya tartalmú termékekhez képest gazdagabb összetétellel célozza a húgyúti egészség megőrzését. Összetevői között szerepel az egyik leghatékonyabb tőzegáfonya fajta, az amerikai tőzegáfonya (Vaccinium macrocarpon) és a csalán kivonata, a béta-glükán és a C-vitamin. Alkalmazása elsősorban a felfázás megelőzése érdekében javasolt.
A csalán támogatja a vesék kiválasztó funkcióját, fokozza a vizeletürítést, hozzájárul a húgyúti rendszer egészséges működésének fenntartásához. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

LXR Vas-Lady Komplex – 60x


Kifejezetten nők számra fejlesztett vaspótló készítmény. A menstruáció okozta vérvesztés miatt a nők esetében nagyobb jelentőséggel bír a vérképződésben nélkülözhetetlen nyomelem, a vas rendszeres pótlása, mint a férfiak esetében.
Összetétele nem csupán a vas pótlását célozza. Hatóanyagai hozzájárulnak a vas jobb felszívódásához, megfelelő transzportjához és beépüléséhez, támogatják a hemoglobin és a vörösvértestek képződését. A vasat jól hasznosuló szerves kötésben, vas-fumarát formában tartalmazza, mely kíméletesebb a gyomorral és a bélrendszerrel, mint a szervetlen vasvegyületek (pl. vas-szulfát).
A készítmény gyógynövényi összetevői között a vasfű és az aranyvesszőfű a premenstruációs időszak és a menstruáció komfortérzetének fenntartásához járulnak hozzá. A csalán, az aranyvesszőfű és a pásztortáska kivonatok hozzájárulnak a húgyúti rendszer egészséges működésének fenntartásához. Terhességben nem alkalmazható.

LXR Via-Aktív Komplex – 10x


Hatékony összetételű étrend-kiegészítő készítmény férfiak számára. Alkalmi szedése segít az aktív és teljes élet élvezetében. A készítmény aminosavakat és természetes növényi kivonatokat tartalmaz optimális mennyiségben.
A maca gyökér kivonata poliszacharidokban, proteinben és ásványi anyagokban gazdag. Növeli a spermium mennyiségét és mozgékonyságát, segít megőrizni a férfi reproduktív rendszerének egészségét. Férfiak és hölgyek esetében is támogatja a szexuális funkciót, fokozza a libidót és a szexuális vágyat, afrodiziákus hatású.
A ginzeng fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet, javítja az állóképességet. Hozzájárul a szexuális aktivitás fenntartásához, elősegítheti az erekciót, fokozza a libidót és a szexuális vágyat. Az L-arginin és a taurin természetes eredetű aminosavak, számos potencianövelőként ismert készítmény aktív összetevői. A guarana egy természetes koffeinforrás, mely élénkítő hatással rendelkezik, növeli a fizikai és szellemi teljesítőképességet.
A tervezett együttlét előtt 1-1,5 órával 2 kapszula bevétele javasolt.

LXR C+D Retard Komplex – 60x


A készítmény különlegessége a 600 mg C-vitamin és az 1200 NE D3-vitamin elnyújtott, és a nap folyamán valóban egyenletes kioldódását biztosító formulájában rejlik, melyet a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszertechnológiai és Gyógyszerfelügyeleti Intézetének segítségével fejlesztettünk.
Az Európai Gyógyszerkönyv alapján végzett hivatalos kioldódási vizsgálatok igazolják, hogy az LXR C+D Retard Komplexből a nap folyamán átlagosan 11,6 óra alatt egyenletesen szabadul fel a C-vitamin, a biológiai hasznosulás szempontjából ideális, első rendű kinetika alapján. Ez azt jelenti, hogy a készítmény folyamatosan olyan egységekben adja le a hatóanyagot, melynek első adagjai a vérben megfelelő szintre emelik a C-vitamin koncentrációját, majd a hatóanyag később felszabaduló egységei 12 órán keresztül fenntartják ezt az ideális koncentrációt.
A feleslegesen nagy dózisú C-vitamin bevitellel szemben – ami hirtelen túl sok C-vitamin bejutását, majd gyors kiürülését és egyben a kiválasztórendszer felesleges terhelését jelenti -, az LXR C+D Retard Komplex egész napra biztosítja a C és D-vitaminok ideális mennyiségét.

LXR Junior Immun-Protect Komplex – 30x granulátum


A készítmény egyetlen kiszerelésben tartalmazza az immunrendszer erősítésében elismert hatóanyagok többségét. Hatóanyagai fokozzák a szervezet immunrendszerének általános védekezőképességét, például a megfázás és felfázás időszakában. Húgyúti és felső légúti fertőzések megelőzésében elismert immunerősítő hatóanyagokat egyaránt tartalmaz. A készítmény teljes értékű probiotikum is egyben, mivel 3 milliárd Saccharomyces boulardii-t tartalmaz a bélflóra védelme érdekében. Önálló C és D-vitamin, illetve az immunerősítésben elismert ásványi anyagok forrásaként is szolgál.
A granulátum formula lehetővé teszi, hogy az egymást támogató immunerősítő hatóanyagok érdemi mennyiségei egy készítményben érvényesülhessenek, mivel 5-8-szor több hatóanyag fér el benne, mint egy tablettás vagy kapszulás termékben. A gazdag összetételben előforduló kellemetlen ízű vitaminok és ásványi anyagok könnyű bevételét meggy ízesítésű granulátum formula teszi lehetővé, amely a szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai Intézetében került kifejlesztésre.
Az LXR Immun-Protect Komplex nem pusztán a téli immunvédelemre fejlesztett, egy évszakos készítmény. Éppúgy szolgálja tavasszal a szabadban való játék során kialakuló megfázások, felfázások megelőzését, mint a nyári strandfertőzések idején a húgyúti rendszer és a gyomor-bél traktus egészségének megőrzését.

LXR Junior Multivitamin + szerves Vas és Magnézium Komplex – 30x granulátum


A készítmény nevében és összetételében is túlmutat a multivitamin jellegen. Egy készítményben egyesíti a gyermekek körében felmerülő leggyakoribb étrendi kiegészítést igénylő kategóriákat: a vitaminok és nyomelemek, illetve a vas és magnézium érdemi pótlását. A granulátum formula nagy előnye, hogy 5-8-szor több hatóanyag integrálható benne, mint a gyermekek számára lenyelhető kapszulás vagy tablettás termékekben, így a készítmény tasakjaiba rendkívül átfogó multivitamin kombináció került. Az összetétel minden összetevő esetében érdemi hatóanyagmennyiséget képvisel. Naponta egy tasak biztosítja a gyermekek napi szükségleteit.
A vasat jól hasznosuló szerves vegyületformában (vas-fumarát) tartalmazza, mely a szervetlen vasvegyületeknél kíméletesebb a gyomorral és a béltraktussal. A magnézium szintén szerves vegyületi formában (magnézium-citrát) jelenik meg benne, mely lényegesen jobb hasznosulást biztosít a szervetlen magnézium vegyületekhez képest.
A gazdag összetételben előforduló kellemetlen ízű vitaminok és ásványi anyagok könnyű bevételét erdei gyümölcs ízesítésű granulátum formula teszi lehetővé, amely a szegedi Gyógyszerésztudományi Kar Gyógyszertechnológiai Intézetében került kifejlesztésre.

LXR Junior Neuro-Vital Komplex – 60x


A készítmény az idegrendszer optimális fejlődéséhez és működéséhez szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, aminosavakat, valamint az ingerületátvitelt támogató anyagokat, lecitint és egyedi módon, por formában jelen lévő omega-3 zsírsavakat (EPA, DHA) tartalmaz. Mivel az omega-3 zsírsavak erős, kellemetlen ízhatása nem fedhető el gyógyszertechnológiailag, ezért ezt a készítményünket kapszula formulában forgalmazzuk.
Az idegrendszer működésének és a normál pszichológiai funkció fenntartásának általános támogatásán túl a készítmény gyakori felhasználási területét képezi a tanulási folyamatok támogatását, vagy éppen az iskolai leterheltség okozta kimerültség ellensúlyozását célzó étrendi kiegészítés.
Különböző – például táplálkozási hiány vagy egyéb eredetű – viselkedési zavarok orvosi felügyelet alatt álló terápiájának kiegészítésében fontos szerepe lehet az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi és egyéb anyagok, pl. omega-3 zsírsavak pótlásának. Az étrendi kiegészítést szolgáló készítmény ezirányú célzott felhasználása esetén kérjük, konzultáljon a kezelőorvossal, illetve cégünk gyógyszerészeivel!