fbpx

16. alkalommal rendezik meg az Országos Patika Napot, idén 2019. június 12-én, szerdán zajlik az ország összes csatlakozó patikájában. Témája: A komplex gyógyszertári adherencia fejlesztő program elindítása.

A rendezvény az elmúlt másfél évtizedben egy olyan nyílt nappá vált, ahol az ország különböző gyógyszertáraiban a nagyközönség betekintést nyerhet a gyógyszerészek mindennapi tevékenységébe, közelebbről megismerhetik felelősségteljes munkájukat és az egészségügyben betöltött szerepüket.

Itt a lehetőség, hogy egy országos rendezvény keretében még inkább felhívjuk az emberek figyelmét, milyen fontos is a gyógyszerészi hivatás és munka!

Engedjünk betekintést a betegeknek abba, hogy a gyógyszerészek milyen nagy részt vállalnak a betegellátásban! Nyissunk a fiatalok, az életmódtanácsra vágyó egészséges emberek felé is.

Rendkívül fontos a gyógyszerészek szerepe, hisz közvetlenül hozzájárulnak a lakosság egészségügyi felvilágosításához, a gyógyszertárak a népegészség jelentős bázisai.

A rendezvény célja: a figyelem felhívása a patikusok felelősségteljes hivatására, a gyógyszerész-beteg közötti bizalmi kapcsolat erősítésére, valamint arra a tényre, hogy a biztonságos gyógyszerellátás alappillére még ma is a gyógyszertár. 

Fő programelemként idén a COPD-hez és a geriátriai betegek cardiovascularis gyógyszerhasználatához kapcsolódó aktivitások szerepelnek – több gyógyszerész-, szakmai, valamint betegszervezet együttműködésével.

Számos patika fogadja ilyenkor a betegeket, látogatókat különböző programokkal, előadásokkal, egészségügyi szűrésekkel, sőt még sport- és kulturális programokkal is.

A Patikanaphoz kapcsolódóan indul el minden évben az a szakmai program is, amely az azt követő hónapokban a gyógyszerészek népegészségügyi aktivitásának fókuszába kerül. A program szakmai koordinálását a Magyar Gyógyszerészi Kamara biztosítja.

forrás: https://www.patikamagazin.hu