fbpx

Ki ne szeretne sportolás, diétázás nélkül fogyni? Ugye milyen jól hangzik, hogy mindössze arra van szükség, hogy magunkra ragasszunk egy tapaszt? Amiért még el sem kell menni otthonról, hiszen telefonos megrendelés után a postás házhoz hozza! Sőt, most még az ára is akciós! Ilyen a mesében sincs! Pontosabban: csak ott van…

Nem tudom, hogy összefügg-e a járvánnyal, de mintha újra virágkorukat élnék a telefonos átverések. A módszer nem új, de valószínűleg beválik. Felhív egy kedves női/férfi hang, érdeklődik, hogy nem vagyok-e elhízva – a válasz az esetek nagy részében igen, tekintve a hazai statisztikákat. De ugyanilyen biztosra lehet menni az ízületi fájdalmakkal, allergiás betegségekkel, magas vérnyomással, vércukorszinttel, amelyek hazánkban százezreknek-millióknak okoznak problémát. Ha a válasz igen, onnan már csak rutinmunka rábeszélni a gyanútlan vevőjelöltet valami kihagyhatatlan csakmost, csakönnek ajánlatra. Szintén régi trükk, hogy bemondanak egy csillagászati árat, amelynek töredékéért megkapható a termék, feltéve, ha a vevő azonnal rendel. És sokan azonnal rendelnek, anélkül, hogy lenne idejük végiggondolni a döntésüket.

A napokban egy fogyasztószert próbáltak hasonló módszerrel rám sózni. Türelmesen végighallgattam a mesét, amely szerint bizonyos professzor Major Adrián csakmost, csakengem kábé nyolcezer forinttal olcsóbban fogyasztana le végérvényesen. Hízelgő, hogy ilyen nagy emberek figyelnek ránk! A fogyáshoz csak meg kell rendelni egy tapaszt, ami szinte csodát tesz:

  • erőfeszítés nélküli fogyókúrát ígér
  • sanhgaji tudósok felfedezése alapján készül, akik bebizonyították, hogy a tapasz összetevői áttörik az anyagcsere útjában lévő akadályokat (bele sem merek gondolni)
  • ennek eredménye a zsírégetés hirtelen felgyorsulása 4-7-10 kilogrammal (!!!)

Major professzor géphangja után egy hölgy élőben is kikérdezett életkoromról, testsúlyomról, és azt is megtudtam, a tapasz gyógynövényeket, például fehér epret és cikóriát tartalmaz. Végül nem vásároltam. Nem vásároltam, mert tudom, hogy sajnos (vagy nem sajnos) nincs olyan gyógynövény, amelynek tapaszát magunkra ragasztva le tudnánk fogyni. Ilyen csak a mesében van.

Az ígért 4-10 kilós fogyással kapcsolatban nem tudtam meg, hogy ez mennyi idő alatt következhet be. Mindenesetre gyógynövényes tapasztól jelen tudásuk szerint egyáltalán nem várhatunk fogyást – sem 1 hét, sem egy év alatt. A fogyasztó hatású növények ismert hatóanyagai között egyetlen sincs, amelyről bizonyított lenne, hogy képes bőrön át fölszívódni és fogyasztani. Ha van is bizonyított hatás, az a növényi kivonat szájon át történő fogyasztása esetén alakul ki. A bőrnek fontos szerepe van a szervezet védelmében, így a legtöbb vegyület nehezebben szívódnak fel rajta keresztül. Ha a tapasz mégis fogyaszt, ráadásul ha gyorsan fogyaszt, akkor érdemes gyanút fogni. A fogyasztó hatás ilyenkor olyan, a csomagoláson fel nem tüntetett összetevőnek lehet köszönhető, amely nem növényi vegyület, hanem egy szintetikusan előállított, bőrön való felszívódásra optimalizált molekula. Csakhogy ezek alkalmazása egyáltalán nem veszélytelen, ugyanis a markáns, gyors fogyasztó hatás veszélyeztetheti az egészséget, különösen a szív-érrendszert.

Egyébként a megtévesztőket nem annyira nehéz leleplezni. Az elmúlt napokban többször visszahívtak a fogyasztószeres tapaszos cégtől (+36 1 69***33, az előfizető adatai természetesen titkosak), és a hívásban egy önmagát prof. Major Adriánnak kiadó géphang próbált a lelkemre beszélni. Már az is gyanús lehet, hogy Major prof helyett miért egy robot beszél, de kis utánajárással kideríthető: ilyen nevű professzor nem is létezik. Ő tehát egy fantom, a pénzt beszedő vállalkozás viszont valós – a fogyasztó hatás pedig jobb esetben bizonytalan…

forrás: pirulakalauz.hu