fbpx

Már csak pár hónapig él az eReceptek kiváltásának járványidőszak idején bevezetett könnyített módja. Lesz azonban olyan könnyítés az egészségügyben, ami tovább is használható marad.

Hamarosan megszűnik a lehetőség, hogy interneten rendeljünk gyógyszert az orvostól, és azt TAJ számmal és a személyi igazolvánnyal kiváltsuk a patikában. A könnyítést a vészhelyzet lezárása után 90 nappal szüntetik meg – vette észre a Weborvos Mázi Miklósnak, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) modulfelelős csoportvezetőjének bejelentését az IME infokommunikációs online konferenciáján.

A gyógyászati segédeszközök egy részének hasonlóan könnyített beszerzését azonban még egy darabig nem fogják kivezetni, és az online orvos-beteg találkozás lehetősége is megmarad.

A csoportvezető szerint ezeknek az újdonságoknak a bevezetését az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) tette lehetővé.

Mázi Miklós szerint a járványhelyzet idején jelentősen megnőtt az EESZT aktív használóinak száma, és márciusban – amikor sokan gyógyszerhiányra számítottak – megduplázódott az elektronikusan felírt receptek kiváltása. Ez azóta visszaesett a korábbi szintre. Az összes recepten belül jelenleg 90 százalékos az elektronikus vények aránya – olvasható a cikkben.

forrás: https://hvg.hu