fbpx

Stronghold rácspegtető oldat


belső- és külső paraziták ellen

selamectin

VÉNYKÖTELES!

Macska és kutya: a Ctenocephalides spp.okozta bolha fertőzöttség egy hónap tartamú kezelése és megelőzése egyetlen alkalmazással. Ez, a készítmény adulticid, larvicid és ovicid, tulajdonságainak köszönhető. A készítmény az alkalmazását követő 3 héten át ovicid hatású. A bolha populáció csökkentésével, a vemhes és szoptató állatok havi kezelése, a kölkök 7 hetes koráig az alom bolha fertőzöttségének megelőzésében is segítséget nyújt. A készítményt a bolha allergiás-bőrgyulladás kezelésére is lehet használni a terápia részeként, valamint az ovicid és larvicid hatásának köszönhetően segíthet a környezet bolha fertőzöttségének csökkentésében azokon a helyeken amelyeket az állat fölkeres.

Stronghold

Macska és kutya: havonkénti alkalmazással a Dirofilaria immitis okozta szívférgesség megelőzése. A Strongholdot a kifejlett szívférgekkel fertőzött állatokon is biztonságosan lehet alkalmazni, jóllehet, a helyes állatorvosi gyakorlatnak megfelelően a Strongholddal való kezelés megkezdése előtt, minden olyan 6 hónapos vagy ennél idősebb állatot ajánlott kifejlett szívférgek jelenlétére megvizsgálni, amelyek olyan területen élnek, ahol a vektor előfordul. A szívférgesség megelőzését szolgáló stratégia szerves részeként, a Stronghold havonta történő alkalmazása esetén is ajánlott a kutyákat kifejlett szívférgek jelenlétére rendszeres időközönként megvizsgálni. A készítmény nem hat a kifejlett D. Immitis-re.

Macska és kutya: fülrühösség (O. cynotis) kezelése.

Kutya: tetvesség (Trichodectes canis) kezelése. S.scabiei okozta rühösség kezelése. A bélcsatornában élősködő kifejlett orsóférgek (Toxocara canis) okozta parazitózis kezelése.

Macska: kifejlett orsóférgek (Toxocara cati) és kifejlett kampósférgek (Ancylostoma tubaeforme) okozta bélférgesség kezelése.Tetvesség (Felicola subrostratus) kezelése.