fbpx

Cédrus Patika – a családias

Kattintson a cédulára és böngéssze át az aktuális Gyöngy Patika akciós újságot! Minden hónap 1-jétől havonta megújuló akcióval várjuk Önöket.

Az akció időtartama:

2017. november 1-30.

Kattintson a fenti cédulára és böngéssze át az aktuális Gyöngy Patika akciós újságot! Minden hónap 1-jétől havonta megújuló akcióval várjuk Önöket.

Az akció időtartama:

2017. november 1-30.

Minden akció a kijelölt időszakban, a készlet erejéig érvényes!

A Cédrus az Ország Kedvenc Patikája!

Hatalmas örömmel adjuk hírül, hogy MEGNYERTÜK
az Év Kedvenc Patikája szavazást,
így immár másodszor a Cédrus Patika
lett az ország legkedveltebb gyógyszertára.

Kimondhatatlanul hálásak vagyunk és
köszönünk minden egyes szavazatot!

Cédrus Patika az ország kedvenc patikája 2017-ben
Cédrus Patika az ország kedvenc patikája 2017-ben

 

Fókuszban a gyerekvitaminok

2265.-

ACTIVAL KID GUMIVITAMIN CUKORMENTES
GUMITABLETTA + INTELLIGENS GYURMA

1464.-

BÉRES VITA-D3 FORTE 3000 NE TABLETTA

3140.-

VIBOVIT® ABC GUMIVITAMIN

3140.-

VIBOVIT® DINO GUMIVITAMIN

Megérkezett az E-recept

Hozzá kell majd szoknunk, mint minden újdonsághoz, de hosszú távon számos előnnyel fog járni a receptek elektronikus tárolása. A változástól nem kell tartani, hiszen a hagyományos vények még nagyon sokáig megmaradnak, az átállás pedig lassan megy végbe, így mindenkinek lesz ideje, hogy megismerje az új rendszert. Az alábbi cikk összegyűjti a témával kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és meg is válaszolja azokat.

E-recept: kérdések és válaszok

Akciók

Detralex Akció -22%!

Black Friday

Warmies Akció

November a cukorbetegek hónapja

Idén is Cseppont Patikahetek és Egy Csepp Világnap november 14-e,
a diabétesz világnap alkalmából

Kozmetikai akciók:

Vichy Make up akció

Vichy Dercos akció

Bioderma őszi csomagok

La Roche Posay 1+1 Akció

Az akció a jelzett időpontig vagy a készlet erejéig érvényes!

Új kozmetikai termékek

Vichy Densi solution

Lipikar Stick AP+

Vichy liftactive fresh shot

A Cédrus Patika Szolgáltatásai

A Kedvenc Patikám szavazás utolsó kérdése a gyógyszertárban található plusz szolgáltatásokat igyekezett feltérképezni. Ennek kapcsán többen is érdeklődtek, hogy vannak-e egyáltalán ilyenek és mit érthetünk plusz szolgáltatások alatt. Mi úgy gondoljuk, hogy plusz szolgáltatásnak – vagy nevezzük egyszerűen csak szolgáltatásnak – tekinthető minden olyan tevékenység, ami egy gyógyszertár általános, megszokott működésén túlmutat.

Gyógyszerészi gondozás – Koleszterinszint-mérés

Koleszterinszintjét nyitvatartásunk ideje alatt bármikor ellenőrizzük. A koleszterinszint mérés 1-2 csepp vérből történik, amelyet ujjbegyből veszünk. A gép körülbelül 3 perc elteltével ad eredményt. Fontos tudni, hogy az orvosnál készített laboreredménnyel ellentétben a gyógyszertárban használatos mérőeszközök nem alkalmasak a különböző koleszterin frakciók meghatározására, hanem összkoleszterin-szintet mérnek. Az összkoleszterin-szintből ill. annak emelkedéséből pedig következtethetünk a szív- és érrendszeri kockázat nagyságára. Természetesen segítünk az eredmény kiértékelésében és a témában hasznos tanácsokkal is ellátjuk.

A koleszterinszint-mérés ára: 600 Ft. Az ár tartalmazza a tesztcsíkot és az ujjbegyszúrót (szolgáltatási díjat nem számolunk fel).

A koleszterin a szervezet számára nélkülözhetetlen zsírnemű anyag, egy része a táplálékból származik, másik részét a szervezet maga állítja elő. A zsírok (lipidek) szállítása a véráramban különböző típusú fehérjékhez kötötten történik, a szállítófehérjék szerint megkülönböztetett két legfontosabb koleszterin az LDL- és a HDL-koleszterin. A összkoleszterin-szintet a különböző koleszterin frakciók együttesen adják. Ezek közül az LDL koleszterin káros, az érelmeszesedés fokozó összetevő. A HDL koleszterin, az ún. védőkoleszterin pedig előnyös, mert hozzásegít a káros koleszterin részecskék eltávolításához a véráramból. A véráramban keringő zsírok kóros szintje, különösen a koleszteriné, hosszú távon érrendszeri problémákat okoz, hozzájárul az érelmeszesedéshez, fokozva a szívroham vagy a stroke (agyvérzés) kockázatát.

Új termékek

Három testőr teák
Filteres teakeverékek 20x 1g

A Cedralex instant felfrissülést nyújt a lábaknak 150ml

Elektronikus vény

A következő ábra szemlélteti, hogy novembertől milyen módon lehet majd kiváltani gyógyszereinket. Jó hír, hogy amennyiben a recept elektronikusan lett felírva, úgy nem szükséges a patikába elvinnünk az ezt igazoló dokumentumot (felírási igazolás), hanem TAJ-kártyánk+személyazonosító okmányunk átadásával is kiválthatjuk azokat. A hagyományos vény még 2018. végéig megmarad és párhuzamosan fut majd az E-vénnyel.

E-vény beváltás

Újdonság! Seni Care termékcsalád


A Seni Care bőrápoló termékcsalád széles választéka gyengéden tisztítja,
regenerálja és hatékonyan védi a bőrt.

Seni Care

Kérjék tanácsadásunkat a megfelelő termék kiválasztásához!

Tekintsék meg a gyógyszerkiadó automatánkról készült új videót!

Így működik a háttérben az a robot (ExpedyStore), amely a gyógyszerek kikérésekor pár másodperc alatt odakészíti nekünk a kért terméket.

FUTURISZTIKUS GÉP A CÉDRUS PATIKÁBAN!

Többen, akik már jártak a megújult gyógyszertárban, meglepődve tapasztalhatták, hogy gyógyszereik többségét nem mi vesszük ki a fiókból, hanem azok “maguktól” megjelennek a hátunk mögött található kis tálcákon….

Hírek

Lyme kór szerológiai vizsgálat

A kullancsok által terjesztett Lyme-kór egy meglehetősen alattomos betegség, amely akár évtizedekig is megkeserítheti a fertőzöttek életét. Ráadásul a kór pontos diagnózisának felállítása sem egyszerű feladat. A Lyme-kór vagy más néven borrelózis okozója a...

bővebben

A városi parkokban is sok a kullancs

Nemcsak a természetben, hanem a városi parkokban is sok a kullancs, ezért érdemes elővigyázatosnak lenni: ha időben eltávolítják az élősködőt, jelentősen csökkenthető a megbetegedés esélye. A kullancsveszélyre hívják fel a figyelmet a szakemberek: egyes területeken...

bővebben

Hogyan (ne) szabaduljunk meg a fülzsírtól?

Ha a fülbe jutott víz nem tud távozni, akkor gondoljunk rá, hogy ennek egyik oka lehet a hallójárati fülzsír is! A fülzsírdugó nemcsak zavaró, hanem fertőzések melegágyát is képezheti. A megfelelő fültisztítás tehát nagyon fontos, de nem mindegy, hogy mivel történik....

bővebben

Tévhitek a kullancs/bolha kutyanyakörvről

A kutyák puha, meleg szőrzete ideális környezetet biztosít az olyan élősködőknek, mint a kullancsok vagy a bolhák. Mivel ezek az apró vérszívók akár súlyos betegségeket is okozhatnak, muszáj védekezni ellenük, sok gazdi például kullancs és/vagy bolha elleni nyakörvet...

bővebben

Antihisztamin tabletta: gyakori kérdések

Antihisztamin tabletta szedésével az allergia, szénanátha, csalánkiütés és allergiás eredetű kötőhártya-gyulladás tüneteit lehet enyhíteni. Dr. Moric Krisztina fül-orr-gégész, allergológus válaszolt a készítmények szedésével kapcsolatban felmerülő leggyakoribb...

bővebben

Kit szeretnek a szúnyogok?

A nyári forróságban szívesen töltjük az estéket a szabadban, amelyeket rendszeresen megkeserítenek a vérszívó rovarok. Tehetünk egyáltalán valamit ellenük, ha csődöt mondanak a bevált módszerek? 170 millió éve élnek a Földön, ráadásul több 3000 fajuk létezik. Logikus,...

bővebben

Cédrus Patika - a családias