fbpx

Fibor granulátum


kivigyümölcs koncentrátum, rostok, prebiotikumok, aminosavak: L-treonin, L-arginin, nyomlemek: vas, cink

Fibor granulátum 500g 6770 Ft

Új generációs, innovatív támogatás kutyáknak és macskáknak a bűzmirigy emésztési problémák kezelésében, kivigyümölcs koncentrátummal és hat rostforrással. A Fibor összetevőinek különleges kombinációja kivit és útifű maghéjat is tartalmaz, amely napjaink legnépszerűbb rostfajtája, ugyanis csökkenti a székrekedés előfordulását.

Alkalmazható az alábbi tüneteknél:
• visszatérő bűzmirigy probléma
• visszatérő vagy állandó hasmenés
• székrekedés
• puffadás
• irritábilis bél szindróma

A FIBOR speciális receptúrája öt olyan összetevőt tartalmaz, ami támogatja az emésztőrendszer egészségét.

1. Kivigyümölcs – A kivi gyümölcse kiváló tápanyag forrás, ami különleges előnyökkel jár a bélcsatorna egészségének megőrzése szempontjából. Az emészthető és emészthetetlen rostokat is tartalmazó kivigyümölcs normalizálja a bél motilitását és a bélsár konzisztenciáját, így székrekedés és hasmenés esetén is hatékony. Bár a kivi gyümölcse természetesen gazdag rostokban, nem okoz a kereskedelmi forgalomban kapható rostforrásokhoz hasonló mellékhatásokat, sőt csökkenti ezeket, amennyiben több készítményt alkalmazunk egyszerre. A kivi termése elősegíti a fehérje-emésztést a gyomorban, illetve a vékonybelekben. A kivi gyümölcse értékes prebiotikumokat, antioxidánsokat és E-vitamint tartalmaz, ami hozzájárul az egészséges emésztés támogatásához és az immunrendszer megfelelő működéséhez.

2. Élelmi rost – a FIBOR hat különböző élelmi rostot tartalmaz, melyek segítenek normalizálni a bélsár állagát és mennyiségét, elősegítik a bűzmirigyek ürülését és támogatják a bélcsatorna egészségét. Az emészthető rostok hasmenés és székrekedés esetén egyaránt segítenek a bélsár normális konzisztenciájának kialakításában. Az emészthetetlen rostok egyszerre segítenek a normál bélflóra fenntartásában és növelik a bélsár térfogatát, ezáltal serkentve a motilitást.

3. Természetes immunstimulánsok – a MOS (manno-oligoszacharid), inulin és a B-glükánok a FIBORban prebiotikumokként működnek, így növelik a nem patogén baktériumok, mint Bifidobacteriumok arányát a bélcsatornában és hatékonyan kordában tartják a bélsárban az E-colik számát. Az immunválasz változtatásával fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenállást és gyulladáscsökkentő hatást fejt ki. Ezen hatások miatt ideális választásnak bizonyulnak krónikus allergiás esetekben vagy érzékenységgel járó gastrointestinális megbetegedésekben.

4. Nyomelemek – jól dokumentált tény, hogy a magas rosttartalmú étrend csökkenti a cink és a vas felszívódását. Ezt ellensúlyozandó a FIBOR vas- és cink-kelátot valamint aszkorbinsavat tartalmaz, ami fokozza ezen nyomelemek elérhetőségét.

5. Aminosavak – a FIBOR L-arginin és L-treonin aminosavakat tartalmaz. Ezek támogatják a szervezet immunrendszerét, így fokozza az IgA termelést az emésztőrendszerben.

Adagolás: 1 evőkanál megfelel 10g-nak
< 5 kg ½ evőkanál (5 g)/nap 5-20 kg 1 evőkanál (10 g)/nap 21-35 kg 2 evőkanál (20 g)/nap 36-50 kg 3 evőkanál (30 g)/nap > 50 kg 4 evőkanál (40 g)/nap