fbpx

Mit is csinál az immunrendszer akkor, amikor elkezd védekezni egy pollen ellen? Túlreagál. Olyat is támadásnak fog fel, ami ártalmatlan. Egy pollenre úgy reagál, mintha pl. vírus lenne. Agresszív.Reakciói nem a helyzetnek megfelelőek. Az allergia egy tévedés a szervezet finoman összehangolt rendszerében.

Az allergiát homeopátiás megközelítésben többféle módon lehet kezelni. A homeopátiás terápia különlegessége, hogy a betegséget az egyénre jellemző tünetek összességeként kezeli. Nincs betegség, csak beteg ember – azonos hatásokra az emberek másféle tüneteket produkálnak, csak rájuk jellemző módon, testi és lelki szinten.

Gondoljuk végig, milyen különböző módokon tudunk ugyanarra a pollenre reagálni. Valaki égő könnyeket törölget és sorozatban tüsszent, más levert lesz és köhécsel, nem is beszélve azokról, akik viszkető garatukat próbálják a nyelvükkel elérni. Ahányan vagyunk, annyiféle válasz egy egyszerű pollenre, amit szervezetünk tévesen ellenségként fog fel. Aki allergiás, azt is megfigyelheti, hogy a tünetei tükrözik az őt ért stressz mennyiségét is. Egy olyan napon, amikor őrült a hajtás, az allergia is rosszabb lesz, mint normális esetben.

Ha az ember csak a tüneteit kívánja természetes módon csökkenteni, szezonban lehet az egyéni tünetekre homeopátiás szert választani, orvosi tanács vagy könyvek alapján. Ha ismert az allergiát okozó anyag, az ebből készült homeopátiás szerrel előre felkészíthetjük a szervezetet az allergiás időszakra. Homeopátiás szer készül parlagfűből, ürömből, pollenekből és számos más gyakori allergénből. Ha már beköszöntött az allergiaszezon, az egyéni tünetek szerint választott szerekkel csökkenthetjük a kellemetlen allergiás panaszokat. Tüneti szer választásakor keressük a tüneteket kiváltó okot, a tünetek pontos helyét (orr, szem, torok, stb.) és meghatározzuk a tünet jellegét (maró könny, vizes orrváladék, stb.) Fontos az is, hogy milyen külső körülmény okoz romlást vagy javulást (például a nátha javul szabad levegőn, hideg borogatástól, stb.). Tüneti szerünk kiválasztásánál kérjük szakkönyvek vagy gyógyszerészünk, orvosunk tanácsát.

Ha sürget az idő és nincs időnk személyre szóló tüneti szert választani, szedjünk Coryzaliat. ACoryzalia többféle természetes alapanyagból összeállított komplex homeopátiás gyógyszer a nátha tüneteire. Hatásos felső légúti hurut, orrnyálkahártya gyulladás, orrgaratgyulladás, vírusos és szénanátha esetén. Ajánlott mellé a hisztaminból készített homeopátiás gyógyszer, mely a szervezetben lejátszódó allergiás folyamatokat csökkenti.

A homeopátiás gyorssegély alapja, akár kezdőknek is:

Coryzalia a nátha enyhítésére, kiegészítve az allergénből (pl. parlagfű vagy virágpor) és a hisztaminból készült homeopátiás szerrel.

forrás: www.boiron.hu