fbpx

Fűszer Majális – RECEPTVERSENY

Ossza meg velünk bármilyen, a májusi akciónkban szereplő fűszerekkel (borsikafű, kakukkfű, oregánó) készült receptjét!

A receptek beküldői közül a Cédrus Patika kilenc tagú zsűrije választja ki a legjobbat, aki a Chefparade főzőiskola kurzusára szóló (9900Ft értékű) ajándékkupont nyer. Receptjét elhozhatja nekünk írásban, beküldheti e-mailben vagy a Facebook oldalunkon is megoszthatja.

1074_chefparade

A legjobb receptet természetesen a honlapon is közzétesszük!
A szerencsés nyertest június első hetében e-mailben vagy telefonon értesítjük!

1108_p6060162Köszönjük a beküldött recepteket!

A verseny nyertese: Nagyné Patkós Krisztina

Szívből gratulálunk!

Íme a nyertes recept!

Kakukkfüves-citromos pácolt csirkemellfilé bulgurral

 Elkészítési idő: 45 perc (+éjszakai pácolás)

 Hozzávalók:

  • 0,5 kgcsirkemell filé
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál apróra vágott kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 bögre bulgur
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál bors

A citrom levét, a kipréselt fokhagymát összekeverjük az apróra vágott kakukkfűvel, leöntjük olíva olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Ráöntjük a tában lévő felkockázott húsokra és alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol érje. Fóliával letakarjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük.

Kivesszük a hűtőszekrényből a pácolódott húst és állni hagyjuk. Ez alatt az idő alatt elkészítjük a bulgurt.

Kevés olajon megpirítjuk a bulgurt, leöntjük két bögre langyos vízzel, megsózzuk. Fedő alatt, néha megkeverve puhára főzzük. Amikor a víz elpárolog, levesszük a tűzhelyről.

Egy teflonos edénybe belerakjuk a pácolt húsokat, és időnként kevergetve megsütjük kb. 10 perc alatt. Akkor jó, h a páclé már elpárolgott, így a hús finom, omlós lesz.

A sült hús a bulgurral együtt tálaljuk.

Krisztina még a következőket írta:

Háziasszonyként gyakran gondolkodóba estem, hogy vajon milyen köretet készítsek a második fogáshoz. A krumpli, tészta, rizs különböző változatait már szerettem volna meghaladni. Ekkor nyitottam egy cikk olvasása után a bulgur irányába.

A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék: a még éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak. Számos keleti országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként. Lényegesen egészségesebb és gyorsabban elkészül, mint a rizs. Különösen magas az E-vitamin tartalma. Kipróbáltam, nekem és a családomnak ízlett, bevált. Ajánlom másnak is.