fbpx

MeNTA – Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás

A MeNTA (Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazás) lehetőséget teremt a felhasználó egészségi állapotával kapcsolatos adatainak rendszerezésére és nyomon követésére egészsége megőrzéséhez és hozzájárul az egészségügyi szolgáltatás- és ellátórendszerben való hatékonyabb eligazodáshoz. Egyszerű, praktikus kezelőfelületet biztosít, amelynek használata könnyen elsajátítható. Nagy hangsúlyt fektet az adatbiztonsági elvek betartására, a személyes információk biztonságára. A MeNTA növeli a felhasználók egészségtudatosságát, valamint javítja a szolgáltatásokhoz és az információkhoz való hozzáférést. Egészségterv készítésével és követésével, a mozgás-, és táplálkozásnaplók segítségével, az előzetesen beállított egészségcél elérése sokkal egyszerűbbé válik. Támogatja, hogy a felhasználók bővebb tudással és információval rendelkezve aktívabb szerepet kapjanak a betegségek megelőzésében. Új utakat nyit a páciens és az intézmények közötti kapcsolatban, az egymás közötti és orvosaikkal zajló kommunikációjában.

menta_screen696x696_4 menta_screen696x696_3 menta_screen696x696_2 menta_screen696x696

Vérnyomásnapló

Magyarország vezető népbetegsége a szív-és érrendszeri megbetegedés, ezért kiemelt szerepet kap az alkalmazásban. A felhasználónak lehetőséget biztosít a mért vérnyomásadatainak könnyű rögzítésére, grafikonon, listában történő megjelenítésére; az adatok kiértékelésére és megosztására kezelőorvosával, háziorvosával.

Vércukornapló

A vércukorértékek nyomon követését teszi lehetővé, ahol nemcsak a mért értéket viheti be, hanem a mérés körülményét is, például: „étkezés előtt” vagy „étkezést követően 60 perccel”, így kezelőorvosának pontosabb információk állnak rendelkezésre a terápia meghatározásához. A mért adatokat ebben a naplóban is összesítve láthatja grafikonon és listanézetben. A rendszer kiértékeli az eredményeket, amelyet meg tud osztani háziorvosával, diabetológusával.

Gyógyszernapló

A gyógyszernapló segít, hogy többé ne felejtse el beszedni orvosságát. Alapja egy közhiteles gyógyszeradatbázis, amely közérthető megfogalmazásával könnyíti meg mindenki számára az eligazodást a rendelkezésére álló készítmények között. A betegtájékoztató használatával tájékozódhat a gyógyszert érintő minden információról.

Testtömegnapló

A napló biztosítja a felhasználó által mért testsúly napi szinten történő rögzítését. A grafikonon láthatja heti, havi, negyedéves bontásban testsúlyának változását is, ezen felül a nemnek és kornak megfelelő BMI (Body Mass Index) kategóriába sorolja a felhasználót, iránymutatást adva az optimális testsúly eléréséhez. Életmódja és testsúlya alapján kiszámolja szervezete napi kalória igényét, a bevitt és elégetett kalóriát pedig a mozgás és táplálkozás naplóban tudja rögzíteni, összekapcsolva az egészségtervező modullal.

Mozgásnapló

A mozgással eltöltött perceit, óráit rögzítheti benne a felhasználó, tájékozódva arról, hogy az adott mozgással mennyi kalóriát égetett el a szervezete. Az egészségcéljának megfelelően az elérni kívánt testsúly érték beállításával és a táplálkozásnaplóval összekötve iránymutatást ad, hogy a napi bevitt kalóriák elégetéséhez még mennyit kell mozognia.

Táplálkozásnapló

Az elfogyasztott ételek és italok rögzítésére szolgál, amelyekből az alkalmazás kiszámolja és tájékoztatja a felhasználót az aznap bevitt és még bevihető kalóriáról. Az étel-, és italadatbázisnak köszönhetően a termékek könnyen megtalálhatók és kalóriaértékük automatikusan felkerül a napi fogyasztási listára, valamint az egészségcélnak megfelelően a napi bevitt és elégetett kalóriák arányát mutatja.

Adatvédelem

Az alkalmazás használatához regisztráció szükséges, mely során személyes adatok megadására van szükség. Az alkalmazás használata során a felhasználó személyes adatokat, egészségügyi adatokat közöl magáról, ezért már az alkalmazás letöltése és telepítése előtt feltétlenül tájékozódjon weboldalunkon!

További információ: http://menta.gov.hu/

forrás: itunes.apple.com