fbpx

Magyarország is tagja az eHealth egészségügyi elektronikus megoldásaival foglalkozó tanácsadó testületének, amely kapcsán Szócska Miklós államtitkár elmondta: hazánk a közeljövőben bevezeti a papíralapú vényeket kiváltó elektronikus receptet.

Oldal nyomtatása Szövegméret növelése Szövegméret csökkentése Oldal továbbküldése
Az uniós országok elektronikus egészségügyi rendszerének fejlesztésével fenntarthatóbb és betegbarátabb lesz az egészségügy – jelentette ki Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden az MTI-nek adott interjújában.

Magyarország soros uniós elnökségéhez kapcsolódva eHealth Week elnevezéssel az egészségügy informatikai fejlesztéséről háromnapos konferencia kezdődött kedden Budapesten.

Az egészségügy elektronikus megoldásaival foglalkozó tanácsadó testületének, az eHealth munkacsoportjának Magyarország is tagja. Mint Szócska Miklós elmondta, a munkacsoport keddi ülésének egyik legfontosabb megállapítása, hogy minden elektronikus egészségügyi megoldásnak a betegek érdekeit kell szolgálnia.

Ezzel kapcsolatban Szócska Miklós példaként említette, hogy Magyarországon a tervek szerint a közeljövőben bevezetik a papíralapú vényeket kiváltó elektronikus receptet.

forrás: http://www.hirado.hu