fbpx

10 részes interaktív sorozat indul, amely a cukorbetegség önmenedzseléséhez nyújt segítséget. A kisfilmekben elsősorban a helyes diétás étrend kialakítása kerül előtérbe, de megismerheti a cukorbetegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is.

Az első két részben a cukorbetegség (diabetes mellitus) és annak kezelésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismerheti meg, kiemelve a vércukor-önellenőrzés jelentőségét, fontosságát.

A további részekben dietetikus szakember mutaja be, mit jelent a hatékony étrendi kezelés, hogyan alakítson ki helyes étkezési szokásokat. Tanulhat az egészségmegőrző táplálkozásról, a szénhidrátokról, azok típusairól, vércukoremelő hatásukról. Megismerheti, mit jelent a szénhidrátszámolás, milyen lépéseken keresztül tanulhatja meg kiszámolni étkezései szénhidráttartalmát, valamint az inzulinkezelés és étkezés összehangolását.

A sorozat oktatóvideói egymás utáni sorrendben tekinthetők meg. A soron következő oktatóvideóra akkor léphet tovább, ha a videóban elhangzott információk alapján összeállított egyszerű kérdésekre adott helyes válaszok aránya eléri a min. 80 százalékot. Lehetősége van az oktatóvideók többszöri lejátszására, a teszt újbóli elvégzése – vagy akár egy későbbi időpontban tudásának felfrissítése – céljából!