fbpx

Homeopátiás immunerősítésre mindig és mindenkor egy alkati kezelés a legalkalmasabb. A homeopátia regulációs terápia, amely visszaállítja a szervezet belső harmóniáját, s az egészséghez vezet. Az egészséges embernek jó az ellenálló képessége, nehezebben kapja el a betegségeket, de ha mégis, jobban, gyorsabban és szövődmények nélkül gyógyul.

A homeopátia személyre szabott gyógymód. A kialakult betegségtünetek alapján választjuk ki a megfelelő homeopátiás szer.

Megelőzés

Ha a páciensnek van egy kifejezetten az ő testi és lelki habitusának megfelelően kiválasztott ún. alap-szere, akkor járványos időszakban ennek időnkénti ismétlésével erősíthetjük a szervezetét. Az ismétlés gyakorisága a homeopátiás szer potenciájától függ. E tekintetben hasznos lehet homeopátiás orvos tanácsa szerint eljárni. Ilyen alap-szert akkor választunk, ha valaki ismétlődően vagy elhúzódóan betegeskedik, tehát betegsége krónikussá válik.

Ezt a szert egészíthetjük ki az alábbi terápiákkal, ill. azokat önállóan is alkalmazhatjuk.

Az alább felsorolt homeopátiás készítmények adása nem személyre szabott, hanem a gyakorlatban már jól bevált indikációk alapján adjuk őket. Ezek a homeopátiás gyógyszerek részint a megelőzést szolgálják, részint már kialakult lázas, hurutos betegségben is hatásosak.

Echinacea (Kasvirág)

Azon kevés homeopátiás szer közé tartozik, melynek gyógynövényként és homeopátiás szerként való alkalmazási területe azonos.

Az őszi-téli időszakban megelőzésként kúraszerű alkalmazását szoktuk ajánlani méregtelenítő, gyulladáscsökkentő, immunerősítő tulajdonságai miatt. Hatása a legkedvezőbb alacsony potenciában (D3-D4-es hígításban) adva, naponta egy alkalommal 5 golyócska 2-3 héten át. (Gyermekek egyszeri adagja annyi golyó ahány éves, de maximum 5 golyó. Ez az alábbi szerek esetében is érvényes). Már kialakult tünetek esetén is adható: a páciens gyengének és fáradtnak, lelassultnak érzi magát, szédülésről is panaszkodhat.

Ilyenkor napi 2-3×5 golyócska az adag, nem tovább, mint maximum 7 napig. A tünetek enyhülésével az adás gyakorisága csökkentendő. Ha kialakult betegség esetén szedve 2-3 nap után nincs javulás, kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Vincetoxicum (Vadpaprika)

Megelőzésként adható influenzás időszakban vagy egyéb lázas-hurutos, leggyakrabban vírusok okozta betegségek ellen. D6-os hígításban napi 1-2×5 golyócskát adunk 2-3 héten át. Már kialakult tünetek esetén is adható. A páciens gyengeségről, ólmos fáradtságról, szédülésről, kábaságról, nyomó jellegű fejfájásról, csont- és izületi fájdalmakról panaszkodik. Kezdetben szárazon, később hurutosan köhöghet. Ilyenkor napi 3-4×5 golyócska adandó, maximum 5-6 napig. A tünetek enyhülésével az adás gyakorisága csökkentendő. Ha kialakult betegség esetén szedve 2-3 nap után nincs javulás, kérje homeopátiás orvos tanácsát.

Influenzinum (influenza vírus törzsekből készül).

Fokozza a szervezet influenzával szembeni ellenálló képességét. Szedését megelőzésként kifejezetten influenzás időszakban szoktuk ajánlani. Kivédi az influenzás megbetegedést vagy, ha az mégis kialakul, akkor annak lefolyását enyhébbé, rövidebbé teszi. C30 vagy D30-as potenciában 3-5 héten át adjuk. Az első héten heti 2-3×5 golyócska, a továbbiakban heti 1-2 x5 golyócska adagolásban.

Oscillococcinum (néma kacsa mája, szíve)

Fokozza a szervezet vírusok okozta lázas-hurutos betegségekkel szembeni ellenálló képességét. 200K potenciában kerül forgalomba, adagolási útmutatóval.

Az Oscillococcinum-ot és a Thymuline-t különböző napokon vegyük be!

Oscillococcinum – heti 1 tubus, októbertől márciusig

Thymuline – heti 1 tubus, 5 héten keresztül a téli időszak elején, hogy az immunrendszer megerősödjön. Novembertől az influenzás időszakban, megelőzésre heti 1 tubus.

Echinacea- egy hét szedés, egy hét szünet–naponta 2×5 golyó az 5 CH potenciából.

Forrás: natursziget.hu, homeopatia.info.hu, lurkovilag.hu