fbpx

A bőrápolási szakértők és a beauty bloggerek világszerte a C-vitamin bőrápolási előnyeiről beszélnek. Olvasson tovább, hogy megtudja, mit tehet valójában ez a trendi összetevő a bőréért!

A C-vitamin előnyei a bőr számára

A külső tényezők, mint pl. a környezetszennyezés és a napsütés által okozott károsodások a bőrt fáradttá, fakóvá és szürkés színűvé tehetik, míg a környezetünkhöz (és életmódunkhoz) kapcsolódó oxidatív stressz felgyorsíthatja a korai bőröregedés jeleit. Szerencsére, az egészséges táplálkozáshoz elengedhetetlen C-vitamin erős antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően – amelyek nélkülözhetetlenek a szabadgyökök okozta károsodások visszaszorításához – jelentősen javíthatja a bőr megjelenését.

A C-vitamin jótékony hatásai azonban nem merülnek ki ennyiben! A megnövekedett kollagén termeléssel[1] – összefüggésben – amely a bőr fiatalos, telt megjelenéséért felel – a C-vitamin a photo-aging[2]  látható jeleinek csökkenésével is összefüggésbe hozható. Valójában, bizonyos C-vitamin készítményekről még azt is kimutatták, hogy klinikailag látható javulást nyújtanak a ráncok megjelenésében.[3]

A boltok polcain manapság megjelenő, új termékek azonban még ennél is izgalmasabbak! A bőrápolásban új, innovatív megoldás a C-vitaminnal gazdagított intenzív arcápoló program, ami ennek a lenyűgöző összetevőnek minden jótékony hatását tartalmazó lendületet ad a bőrnek. A Vichy Liftactiv Fresh Shot arcápoló lenyűgözően magas C-vitamin tartalma mellett, hialuronsavat és E-vitamint is tartalmaz. Akár 10 nap után a bőr feszesebbnek, kipihentnek látszik, a kisebb ráncok és a fáradtság jelei csökkenhetnek, a sugárzóbb arcszínért.

“A C-vitamin gyorsítja a sejtjavítást – más szóval serkenti a sejtek anyagcseréjét.” – Dr. Nina Roos

Hogyan segíti a C-vitamin a fáradt bőr elleni küzdelmet?
Jótékony hatásainak sora lenyűgöző. De vajon, hogyan hat a C-vitamin a bőrfelszín alatt? Megkértük Dr. Nina Roos bőrgyógyászt, hogy magyarázza ezt el nekünk: “A C-vitamin gyorsítja a sejtjavítást – más szóval serkenti a sejtek anyagcseréjét. Ez pedig azt jelenti, hogy a bőr jobban képes regenerálódni és kezelni a fáradtság látható jeleit. A C-vitamin serkenti a kollagén szintézist is, segítve a bőr rugalmasságának megőrzését, valamint az oxidatív stresszel összefüggő károk elleni küzdelmet.” Más szóval a C-vitamin segít csökkenteni a fakó vagy fáradt bőr megjelenését – ami gyakran az elhalt hámsejtek felhalmozódásával függ össze. Mindent összevetve nagyszerű megoldást kínál a ragyogó bőrért!

forrás: www.vichy.hu