fbpx

Hogyan hat a magnézium a stresszre? Hogyan fokozható a terápia hatékonysága homeopátiával?

Elhúzódó stressz esetén, ha már testi tünetek (ingerlékenység, fáradtság, alvászavar, fejfájás, görcsök, koncentrációképesség csökkenése, stb.) jelentkeznek, gyakran alkalmazott terápia a magnézium pótlása.

Miért javasoljuk ilyenkor a magnéziumot?

Ez a nélkülözhetetlen ásvány a szervezet stresszre adott válaszának meghatározó eleme. Állandó stressz esetén nő a vérben az adrenalin és egyéb stresszhormonok mennyisége, emelkedik a vérnyomás.  A hormonális hatás ellensúlyozására a vérsejtekből magnézium szabadul fel, és kerül a vérplazmába. Olyan, mintha magnézium injekciót kapnánk – csak az ásványi anyag forrása a saját belső tartalékunk. A magnézium helyreállítja, nyugtatja az idegek-izmok stresszre kialakult készenléti állapotát. Minél tovább tart azonban a stressz, annál gyorsabban ürülnek ki a test véges magnéziumraktárai. Kevesebb nyugtató magnézium szabadul fel, amikor stressz hatása alatt vagyunk. Magnézium hiányában érzékenyebben reagálunk a stresszre, állandósul a magasabb adrenalinszint is, így a meglévő maradék magnézium még gyorsabban távozik a veséken keresztül a szervezetből. Ilyenkor a magnéziumot pótolni kell, mert az ételekben található mennyiség nem elegendő. Az ásványianyag-pótlás komplex feladat.

Fontos, hogy minél gyorsabb és hatékonyabb legyen. Ezért olyan magnéziumkészítményre van szükség, ahol magas a magnéziumion tartalom és a magnézium jól felszívódó és hasznosuló formában van jelen. Fontos szempont még az egyéb, felszívódást és beépülést segítő B-vitaminok, antioxidánsok (szelén, E-vitamin) jelenléte is a vitaminkészítményben. Nem mindegy tehát, milyen magnéziumot választunk! A magnéziumraktárak feltöltése időigényes, 4-5 nap is eltelhet, mire a hatás érvényesül még egy kiváló minőségű készítmény szedése esetén is! Mindenki szeretne azonban minél gyorsabban jobban lenni! Ne várjunk tétlenül, alkalmazunk komplex megoldást a stressz tüneteinek kezelésére!

forrás: homeopatia.info.hu