Most, hogy itt a tavasz a kertek alatt, jó ötlet, ha minél színesebb fogásokkal dobjuk fel az étkezéseket – persze itt a természetes gyümölcs és zöldség színeire gondoltunk, nem a mégoly ártalmatlan ételszínezékekre.
A színes zöldfélék igen változatos tápanyag- és vitaminforrást jelentenek, ráadásul kevés bennük a kalória, ám annál több a fogyást is elősegítő rost. Színes fogások nemcsak friss termékekből állathatók elő, de felhasználhatjuk a szárított, fagyasztott és eltett változatokat is. Törekedjünk arra, hogy minden étkezéskor a tányér háromnegyede legyen minél színesebb.
Íme, néhány ötlet:
Reggeli
• adjunk a müzlihez, zabkásához friss áfonyát, málnát vagy epret
• kenyérre kenhető a fagyasztott banán- vagy spenótkrém
• a rántotta nagyon finom kockára vágott paradicsommal és paprikával
• tegyünk a mogyoróvajas pirítósra színes almaszeleteket
Ebéd
• adjunk plusz zöldséget a szendvicshez, uborkaszeleteket, csírát, szeletelt répát
• majonéz és mustár helyett együnk humuszt
• burgonyaszirom helyett ropogtassunk kel- vagy almaszirmot
• a pizzához adjunk sült brokkolit
Vacsora
• a tésztához tálaljunk sült zöldséget
• a spagetti szószba tegyünk apróra vágott brokkolit vagy karfiolt
• a tejberizshez adhatunk szárított gyümölcsöt és diót
• a házi pizza tetejét szórjuk meg sok friss zöldséggel és fűszernövénnyel
forrás: http://www.informed.hu